Începe ziua cu ciocolată delicioasă, într-un mod plăcut, cu o rețetă de mousse vegan cu ciocolată, avocado și chipsuri de cocos Bett’r cu caramel sărat (pentru cei aventuroși, cu chili).
Ingredientele pentru mousse vegan de ciocolată:
2 avocado copți (190 g)
2 banane coapte (210 g)
80 g de cacao
2 linguri de esență de vanilie
1 lingură de esență de lămâie
Coaja unei portocale, rasă fin – se pune deoparte
1 linguriță pentru presărare
120 ml. din esență de arțar
10 curmale, bine tăiate, le poți curăța dacă dorești
100 ml. de lapte (poți folosi lapte de fistic)
Instrucțiuni pentru mousse vegan de ciocolată
Macină curmalele până acestea devin o pastă fină (dacă acestea sunt uscate, înmoaie-le timp de 30 de minute în apă fierbinte).
Topește untul de cocos.
Stoarce sucul portocalei.
Într-un bol, amestecă curmalele măcinate, pudra de roșcove, untul de cacao, tahini, sarea și scorțișoara pentru a obține un aluat omogen. Începe să adaugi sucul de portocale, puțin câte puțin, amestecând în continuare. Dacă amestecul este prea moale pentru a fi modelat, pune-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute până când devine ferm. Formează trufele de dimensiuni egale și tăvălește-le prin pudra de roșcove.
Această rețetă oferită cu amabilitate de Galina Shoteva.
Iată produsele pentru rețeta din rețeta de mousse vegan de ciocolată: