Alimentație și dietă, Articole, Frumusețe, Sfaturi și trucuri

12 întrebuințări ale uleiului de cocos în rutina ta de frumusețe și igienă

coconut oil features

Deoarece uleiul de nucă de cocos nu a fost doar un produs culinar preferat, ci și o alternativă uimitoare pentru multe opțiuni cosmetice tradiționale, nu este surprinzător că ocupă un loc de top în magazinul nostru online. Așa că am decis să întrebăm pe unii dintre fanii săi pentru ce anume îl folosesc. În profunzime. Iată utilizările cheie ale uleiului de nucă de cocos.

Dar mai întâi să trecem în revistă punctele esențiale ale uleiului de cocos:

Ce este și cum se face, mai exact, uleiul de nucă de cocos?

Uleiul este extras din partea cărnoasă interioară a nucii de cocos, numită copra. Pentru a obține ulei de cocos de înaltă calitate neprelucrat, procesul de extracție implică uscarea atentă, mărunțirea și presarea la rece a coprei.

 

Și doar pentru a fi sigur că primești întotdeauna un produs bun, de calitate superioară, caută întotdeauna ulei de nucă de cocos certificat organic și neprelucrat. Dacă a fost procesat și-a pierdut deja calitățile nutritive, cum ar fi enzimele, vitaminele și mineralele. Uleiul de nucă de cocos, în forma sa neprelucrată, este un puternic antioxidant care poate ajuta la protejarea sistemului imunitar, la scăderea riscului de a produce boli de inimă și a inflamațiilor.

 

Dar acestea nu sunt toate modalitățile de utilizare a uleiului de nucă de cocos…

Cum să folosești uleiul de cocos?

Deserturile crude, produsele de patiserie și chiar mâncărurile savuroase făcute cu ulei de cocos neprelucrat obțin un parfum delicat, dar distinctiv de nucă de cocos, la fel se poate întâmpla și cu pielea ta!

 

La temperaturi scăzute, în timpul iernii sau dacă păstrezi borcanul cu ulei în frigider, acesta se întărește destul de mult. La temperatura camerei, mai ales în lunile mai calde, acesta devine cremos, chiar lichid. Odată ce s-a topit, poate oricând reveni la starea sa fermă și invers. Poți încerca și să freci uleiul de nucă de cocos între palme și vei observa că va începe să se topească imediat. Aceasta este o utilizare perfectă pentru rețetele cosmetice făcute acasă sau pentru loțiunea de corp.

Iată informațiile pe care am putut să le adunăm de la utilizatorii obișnuiți ai uleiului de cocos, ca alternativă la produsele cosmetice cumpărate din magazin:

  1. Perfect pe post de cremă pentru conturul ochilor.

Hidratează zona ochilor și ajută la prevenirea liniilor fine.

 

  1. Poți utiliza uleiul de nucă de cocos ca un ser facial care se aplică peste noapte.

Reține că este destul de bogat și hidratează surprinzător de bine dacă îl aplici pe față înainte de culcare.

 

  1. Se pare că poți schimba complet loțiunea pentru corp.

Uleiul de nucă de cocos hidratează bine și oferă o senzație catifelată și moale. Îl mai poți folosi pe pielea umedă atunci când ieși de sub duș.

 

  1. Excelent pentru hidratarea pielii.

Care îmbunătățește elasticitatea și poate stimula producția de colagen dacă este utilizat în mod regulat. Acest lucru ajută la combaterea vergeturilor în special în timpul sarcinii și postnatal.

 

  1. Salvatorul tău din punct de vedere al hidratării în caz că te epilezi,

care este unul dintre cei mai mari agresori atunci când vine vorba de pielea uscată.

coconut oil cosmetics
  1. Uleiul de cocos combinat cu câteva picături de ulei esențial de lavandă este un agent natural de respingere a insectelor.
  2. Poți obține o mască excelentă pentru părul uscat și fragil.

Tot ce ai nevoie pentru această mască sunt 2 până la 4 linguri de ulei, în funcție de cât de lung și de gros este părul tău și de câteva picături de ulei esențial de bergamotă (sau orice alt fel de ulei care aduce beneficii scalpului și părului). Amestecă cele două ingrediente și lasă-le câteva ore sau chiar peste noapte. Pentru a spăla ușor masca, încearcă să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu șamponului pe care îl folosești. Apoi amestecă oțet de mere cu apă, în raport de 1:3. Rezultatul va fi un păr moale și mătăsos cu un miros uimitor.

 

  1. Schimbarea uleiului de păr cu unul pur din nucă de cocos este excelentă pentru vârfurile părului, imediat după spălare, când acesta este încă umed.

Va face ca peria de păr să alunece fără probleme printre firele de păr, acesta mirosind foarte frumos întreaga zi.

 

  1. Uleiul de cocos este foarte folosit ca ulei terapeutic pentru pielea uscată și crăpată a mâinilor în lunile de iarnă.

Spumează o cantitate generoasă pe mâini și ia-ți o pereche de mănuși, pentru un tratament al mâinilor, direct la domiciliu.

 

  1. Exfolierile corporale scumpe pot fi înlocuite în întregime de un exfoliant preparat acasă, cu aromă de nucă de cocos.

Amestecă ulei de nucă de cocos cu sare de Himalaya sau cu zaț de cafea, niște zahăr brun și un strop de scorțișoară. Folosește acest amestec la duș și nici măcar nu va mai trebui să aplici loțiune după!

 

  1. Frecarea zilnică a gingiilor și dinților are un efect antimicrobian și echilibrează nivelurile PH-ului din gură.
  1. Loțiune după plajă cu aromă de nucă de cocos.

O poți amesteca acasă cu doar câteva ingrediente. Perfectă pentru a readuce pielii hidratarea după o zi lungă de stat la soare.

 

Ce ai nevoie pentru loțiunea de după plajă sunt câteva ingrediente simple:

 

100 ml ulei neprelucrat de nucă de cocos – acesta este principalul nostru ingredient hidratant care oferă și o protecție SPF foarte slabă.

30 g unt de cacao – ajută pielea să obțină un bronz frumos și sănătos.

20 ml ulei de susan – protejează pielea de radicalii liberi și oferă o protecție SPF moderată.

Câteva picături din uleiul tău esențial preferat.

Un borcan de 150 ml pentru produsul obținut.

Metodă: topește unturile de cocos și de cacao într-o baie de apă, adaugă uleiul de susan și pe cel esențial. Amestecă bine și apoi toarnă în borcan. Se păstrează la frigider până când este gata de utilizare.

 

*Îți recomandăm să utilizezi un produs cu un SPF ridicat înainte de folosirea loțiunii după plajă. Aceasta nu protejează împotriva razelor ultraviolete.

Ulei de cocos după plajă

S-ar putea să fii sceptic cu privire la faptul că un singur borcan cu ulei de cocos poate avea atât de multe utilizări. Dar mulți dintre clienții care l-au folosit în mod repetat, au început cu un borcan de mici dimensiuni și au trecut la unul mare, deoarece astfel economisesc bani, efort și cel mai important dintre toate – pot schimba un număr imens de produse comerciale pentru înfrumusețare doar cu unul singur.

 

Dacă ești fan al uleiului de nucă de cocos s-ar putea să ai și alte idei despre modul în care îl încorporezi pe acesta în rutina zilnică de igienă și înfrumusețare.

 

Vrei să le împărtășești cu noi? Nu ezita să comentezi mai jos sau să ne trimiți mesaje cu ideile tale creative. Ne-am bucura să le aflăm!

Înapoi la listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.